Teamcoaching

Focus op werkplezier

Vitaliteit, balans, verzuimpreventie, duurzame inzetbaarheid, werkgeluk, leefstijl, zingeving. Zijn dat zomaar wat trendwoorden die de laatste tijd wel erg vaak voorbij komen?

Of ben jij ook van mening dat;

  • De prestaties van een team afhankelijk zijn van de mensen in het team.
  • Een vitaal team beter samenwerkt en dus betere resultaten behaalt.
  • Vitaal leiderschap een belangrijke voorwaarde is voor werkgeluk.
  • Medewerkers die zich vitaal en gelukkig voelen innovatiever en pro-actiever zijn, betere prestaties leveren en beduidend minder verzuimen?
  • Jouw mensen het belangrijkste kapitaal zijn.
  • Deze abstracte thema’s mooi klinken, maar ook daadwerkelijk omgezet moeten worden naar praktische en concrete resultaten?
  • Vicieuze cirkels doorbroken moeten worden om daarmee aan de voorkant van het probleem te komen.

Geen pleisters meer plakken

Deel jij deze mening? Dan ben je dus in ieder geval klaar met pleisters plakken en wil jij met jouw team écht aan de slag met teamontwikkeling. Daadwerkelijk samen groeien naar een hoger plan en daarmee toekomstbestendig zijn.  Dat vraagt om een integrale aanpak, waarbij je vitale medewerkers  niet los kunt zien van een vitaal team. Een gezonde medewerker in een ‘ongezonde’ werkomgeving zorgt nog steeds voor (mentaal) verzuim en slechtere prestaties.

Jouw medewerkers kunnen alleen vitaal zijn én blijven als hun werkomstandigheden dat ook zijn. Je wilt met jouw team deze totaalbalans realiseren, maar waar begin je dan? Waar haal je de tijd vandaan en wat werkt voor jouw team?

Praktisch en concreet resultaat

 De gewenste veranderingen realiseer je met een concreet en praktisch plan, dat door je team wordt gedragen. Een heldere koers van A naar B en iemand die dat met jullie bedenkt en regelt. Dát is precies wat ik doe; leidinggevenden en teams praktisch ondersteunen.

Verwacht van mij geen uitgebreide kleurenanalyses of een sessie op de hei. Wat dan wel? Je kunt rekenen op mijn kennis en inlevingsvermogen in de keuzes waar de professionals voor staan. Ik coach en adviseer teams in de dagelijkse praktijk, praktisch en concreet!