Corona-Emoties

Niet huilen hoor er zijn ergere dingen!

Het bericht dat alle Coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 juni sloeg bij mijn zoontje van 7 in als een bom. Hij werd even stil en ik zag dat hij druk bezig was in zijn koppie. In zijn hoofdje had hij zo bedacht dat de datum van 6 april gelukkig nog een paar weken voor zijn verjaardag was. Oftewel zijn verjaardag zou wel gewoon kunnen doorgaan. Maar toen opeens dat rotbericht op de televisie. Het bericht dat zijn 8e verjaardag niet door zou gaan.

Ik zag de tranen in zijn ogen. Ik wilde primair reageren en zeggen: “Hupsakee lieverd. Niet huilen hoor. Er zijn veel ergere dingen! Maar gelukkig had ik door dat ik weer eens bij een van mijn eigen  ‘patronen’ terecht was gekomen. Ik heb mijn zoontje op schoot genomen. Ik heb even heerlijk met hem geknuffeld terwijl hij zijn tranen vrij kon laten lopen. Ik hoorde zijn gesnik en hij zei tegen mij dat hij zich echt heel erg verdrietig voelde. Ik besefte toen pas dat dit voor hem serieus pittig nieuws was.

Na de tranen was er weer ruimte.

Zijn tranen stopten en hij gaf mij een dikke kus. Hij ademde even heel diep in en daarna met een flinke zucht weer uit. Direct na deze enorme zucht kwam hij met een aantal concrete oplossingen voor zijn ‘verjaardagsprobleem’. Mam;

  • Ik kan op mijn verjaardag wel gewoon met een paar vriendjes afspreken om te spelen en een taartje te eten.
  • Opa en oma’s kunnen om de beurt langskomen met 1,5 meter afstand.
  • We kunnen ‘s ochtends gewoon zoals altijd met verjaardagen bij papa en jou in bed en dat kunnen we nu zelfs veel langer doen.
  • En als dat hele Corona voorbij is vieren we gewoon nog een keer mijn verjaardag.

Daarna sprong hij van mijn schoot en liep hij naar de woonkamer om nog even een filmpje af te kijken. En de vraag of ik nog even bij hem wilde gaan liggen als ik hem naar bed bracht. Natuurlijk wil ik dat!

Ik dacht toen; “Dankjewel lieverd voor deze spiegel en wijze les”.

Lees meer