Nieuws & Blogs

Schrijf je in !

Persoonlijke leiderschap, beter leren zorgen voor jezelf, je team versterken, medewerkersparticipatie, eigen regie, werkplezier, zingeving, drijfveren en vitaliteit.

Vind je het leuk om regelmatig informatie over deze onderwerpen te ontvangen? Wil je hier persoonlijk graag mee aan de slag? Of wil je concreet aan de slag om jouw/jullie team te versterken?

Door je hier in te schrijven blijf je op de hoogte van mijn trainingen, workshops, coachtrajecten en ontwikkelprogramma’s en deel ik graag informatie met je waarvan ik denk dat het je kan helpen/ondersteunen.

 

Ik maak het verschil, dus ik begin bij mezelf

LIVE ONLINE TRAINING “IK MAAK HET VERSCHIL, DUS IK BEGIN BIJ MEZELF”

Nog 2 plekken vrij – €25,- voor ACP leden – schrijf je direct in via scholing@acp.nl

Duur: 2x 3 uur live online
Datum: Vrijdag 28 mei & vrijdag 18 juni
Tijdstip: beide data van 9.00 uur – 12.00 uur

Lees meer

Steeds meer met minder

De landelijke politietop heeft geen duidelijk beeld van het aantal politiemensen dat inzetbaar is. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na onderzoek. In de praktijk is veel minder personeel daadwerkelijk inzetbaar, en daardoor staan belangrijke taken van de politie onder druk.

https://amp-nos-nl.cdn.ampproject.org/c/s/amp.nos.nl/artikel/2323609-rekenkamer-leiding-weet-niet-hoeveel-politiemensen-inzetbaar-zijn.html

Erkenning en waardering

Uiteindelijk wordt natuurlijk niemand blij van deze conclusie van de Rekenkamer. Aan de ene kant voel ik ook wel iets positiefs bij dit bericht. Het is wel een stukje erkenning en waardering aan de politiemensen op straat, de centralisten, baliemedewerkers, rechercheurs etc.  Zij weten en voelen al heel lang dat de capaciteit niet klopt en ervaren al jaren dat de werkdruk steeds verder toeneemt.

Lees meer

Vitale teams ervaren meer werkplezier en presteren beter.

Hoe een team of afdeling presteert, is afhankelijk van de mensen die er werken en de context waarbinnen zij werken. Om goed te presteren is het noodzakelijk dat medewerkers vitaal zijn. Een gezonde medewerker in een ‘ongezonde’ werkomgeving zorgt nog steeds voor (mentaal) verzuim en slechtere prestaties.

Medewerkers kunnen alleen vitaal zijn én blijven als hun werkomstandigheden dat ook zijn. Vitaliteitsmanagement is daarom erg belangrijk. Dat wil zeggen: zo goed mogelijk omgaan met de energie van het team en haar medewerkers.

Lees meer

Vertrouwen in burn-out

Wat een mooie en waardevolle training was dat van psycholoog Jentien Keijzer ‘Vertrouwen in burn-out’. Zij heeft ons meegenomen in haar visie op burn-out en hoe ik als professional mijn coachees/cliënten daarin kan begeleiden.

“Burn-out is geen ziekte.  Het is een gezonde reactie op een ongezonde leef-, denk- en werkstijl.”  (Jentien Keijzer)

En daar ben ik het volledig mee eens!  Een burn-out is overigens niet de enige reactie. Ook veel andere ‘modernetijdsziekten’ zoals depressie, bore-out, overspannenheid, slapeloosheid en verslavingen in suikers, alcohol, drugs, telefoon en social media zijn hier een gevolg van.

We staan continue AAN en MOETEN van alles

Lees meer

Corona-Emoties

Het bericht dat alle Coronamaatregelen zijn verlengd tot 1 juni sloeg bij mijn zoontje van 7 in als een bom. Hij werd even stil en ik zag dat hij druk bezig was in zijn koppie. Hij had zo bedacht dat de datum van 6 april gelukkig nog een paar weken voor zijn verjaardag was. Dus zijn verjaardag zou wel gewoon kunnen doorgaan. Maar toen opeens dat rotbericht op de televisie. Het bericht dat zijn 8e verjaardag niet door zou gaan.

Ik zag de tranen in zijn ogen boven komen. Ik wilde primair reageren en zeggen: “Hupsakee lieverd. Niet huilen hoor. Er zijn veel ergere dingen! Maar gelukkig had door dat ik weer eens bij een van mijn eigen ’ontwikkelde patronen’ terecht was gekomen.

Lees meer