Teamontwikkeling politie

Trots & Gedreven

Als er één beroepsgroep is waarin mensen met veel passie en overtuiging hun werk uitvoeren, is het de politie wel. De actie, de spanning en betekenisvol kunnen zijn in de maatschappij, voedt deze liefde voor het vak en maakt het voor veel politiemensen het mooiste beroep van de wereld.

De laatste jaren ervaren politiemensen echter veel stress. De werkdruk is hoog en alles wat de politie doet is zichtbaar en ligt onder een vergrootglas. Dit glazenhuiseffect wordt versterkt door de sociale media en de nieuwsmedia. Hierdoor neemt de afstand tot de samenleving toe, ontstaat polarisatie en verandert het gedrag van de politie. Men wordt voorzichtiger en raakt gefrustreerd met negatieve gevolgen voor energie, werkplezier en verzuim.

De hele wereld kijkt mee

Hoe ga je als basisteam en als individuele medewerker om met deze veranderingen? Hoe blijf je dicht bij jezelf en bij je eigen identiteit? En hoe kun je als MT erop sturen om de energie, het werkplezier en de liefde voor het vak te behouden in een kwetsbare omgeving waarin de hele wereld meekijkt.

Om deze vraagstukken te beantwoorden heb ik samen met BUTTONS een aantal programma’s ontwikkeld voor de basisteams van de politie, om met elkaar weer focus te krijgen en te houden om te doen waarvoor je bij de politie bent gekomen. Met trots en gedrevenheid je werk doen en een bijdrage leveren aan de samenleving.

  1. Identiteitsbehoud in een glazen huis.
  2. Een autonoom MT in een uniform stelsel.
  3. Medewerkersparticipatie met een missie.

Ik wil graag een gratis strategiegesprek